DUYURULAR


02.04.2010
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Uzmanı Opr. Dr. Esen ÇAĞŞAR
Hasta Kabulüne Başlamıştır.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı
Opr. Dr. Serkan GÖKPINAR
Hasta Kabulüne Başlamıştır.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı
Opr. Dr. M. Zeki KARAOĞLAN
Hasta Kabulüne Başlamıştır.

--------------------------------------------
05.04.2010
Türkiye 'de En Fazla, Bölgede İlk
LASERLE VARİS TEDAVİSİ
Vaka Sayısına Sahip
Uzm. Dr. Altan KESİCİ
Hastanemizde Tedavilerine Başlamıştır.

Uyku-Apne Sendromu ve Horlama Rahatsızlıklarında Tanı ve Tedaviye Yönelik
UYKU LABORATUARI
Hizmete Girmiştir.
--------------------------------------------
14.04.2010

Hastanemizin farklı birimlerinde görevlendirilmek üzere,
• Sağlık Meslek Lisesi, Meslek Yüksek Okulu veya Lisans Mezunu,
• İnsana değer veren, iletişim becerileri yüksek, eğitime açık,
• Hasta memnuniyeti odaklı,
• Takım çalışmasına uygun

Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Çevre Sağlık Teknisyeni ve Acil Tıp Teknisyeni aranmaktadır.

10.05.2010
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kadın Hastalıkları Merkezi Hizmetinize Girmiştir. Ayrıntılı Bilgi 0326 618 6666 ve www.gelisimkadin.com 'da.


Poliklinik Çalışma Saatlerimiz
Sabah:
09:00 - 12:00
Öğleden Sonra:
13:30 - :17:00
Cumartesi :
09:00 - 13:30

Tüm hastalarımız TC kimlik numarası gösterir Nüfus cüzdanları ile hastanemize başvuruda bulunup sunduğumuz sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Hastanemizde SGK hastalarından fark ücreti alınmaktadır. YEŞİL KARTLI hastalar ÜCRETLİ hasta statüsünde değerlendirlmektedir.
Promed-Güneş Sigorta-Yapı Kredi Sigorta
Axa Oyak Sigorta Hastaları Sağlık Hizmetlerimizden Faydalanabilmektedir.
Ayrıntılı bilgi için 0326 618 66 66

SAĞLIK KÖŞESİ
ARŞİV

                                                  1967 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu ilk, orta ve liseyi Kahramanmaraş’ta tamamladıktan sonra 1983 yılında Ege Üniversitesi Tıp fakültesine girdi. Aynı üniversiteden 1989 yılında mezun oldu. 1989 ile 1990 yılında Diyarbakır ilinde mecburi hizmetini tamamladıktan  sonra 1991 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Kliniğinde uzmanlık öğrenimine başladı. 1996 yılında ihtisasını tamamladıktan sonra aynı üniversitede 1 yıl uzman olarak Nörofizyoloji Laboratuarında çalıştı. Bu sırada EMG, uyarılmış potansiyeller üzerine çalışmalar yaptı 1997 ile 2005 yılları arasında iskenderun Devlet Hastanesinde Nöroloji Uzmanı olarak çalıştı. Hastanemizde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Uzm.Dr. Atilla KARA

 

Sinir sisteminin anatomi, fizyoloji ve hastalıkları ile ilgilenentıp dalı. Nörologlar,beyin,omurilik ve çevre sinirlerin rahatsızlıklarının tedâvisi ile ilgilenirler. Sinir sistemi vücudun idaresinde rol alan, yapısı ve işleyişiyle çok karışık olan bir sistemdir. Bu sistemin incelenmesi, fonksiyonlarının aydınlatılması daha çok son yüzyılda olmuştur. Elektroensefalografi metodunun, bilgisayarlı beyin tomografisinin ve manyetik rezonans cihazının tıp alanında kullanılmaya başlanması bu ilmin erken teşhis ve yerinde tedâvi imkânlarını arttırmıştır. Beyni, omuriliği ve etraf sinirlerini ilgilendiren hastalıklar, (tümör, iltihap, kazalar vb.), umûmiyetle aynı şeylerdir. Ancak bu yapıların görevine göre vücuttaki aksaklığın şekli ve genişliği değişir. Etraftaki sinirlerin rahatsızlıklarında görülen, o sinirin gittiği bölgede kuvvet ve his azalmasıdır. Yine sinirsel etkiyle bu bölgelerde terleme ve kanlanma da bozulur.

Bunun sebebi bitkisel sinir sistemi liflerinin de etraf sinirleri içinde taşınmış olmalarıdır. Omurilik, organlardan beyne hissi, beyinden etrafa motor (hareketle ilgili) uyarılar ulaştıran bir ana yoldur. Buranın rahatsızlığında kuvvet kaybı, his kaybı ve bitkisel fonksiyonların yapılamaması ortaya çıkar. Ayrıca omuriliği zedelenen kişi, idrar ve dışkı kontrolünü de kaybeder. Beynin hastalıkları genel veya lokal olabilir. Bir tümör veya travma (zedeleme, yaralama) lokal etkiyle çeşitli belirtiler ortaya çıkarırken, beyin iltihabı (ensefalit) veya zehirlenme bütün vücudu etkileyen belirtilere sebep olacaktır. Yakın zamana kadar sinir sistemiyle ilgili bir rahatsızlıkta nörologun yapacağı pek bir şey yoktu. Hâlen de ilerlemiş bir beyin tümörünün tedâvi açısından pek de yüzgüldürücü olduğu söylenememektedir. Belirtilerin iyi değerlendirilmesi ve teşhis metodlarının yerinde kullanılması erken teşhisi sağlar. Nöroşirürji (beyin ve sinir cerrahisi) alanındaki ilerlemeler, tedâvisi imkânsız olarak ele alınan birçok nörolojik hastalığı tedâvi edilebilenler arasına sokmuştur.

Nörolojinin ilgilendiği hastalıklara misal olarak; multipl skleroz, sinir felçleri, konuşma bozuklukları, parkinson hastalığı gibi hastalıklar sayılabilir. Baş Ağrısı Toplumda en sık rastlanan şikayetlerin başında gelen baş ağrılarının önemli bir kısmını kendi başına bir hastalık grubunu olarak tanımlanan (migren, gerilim tipi baş ağrısı gibi) birincil baş ağrıları oluşturur. Geriye kalan düşük oran merkezi sinir sistemi veya diğer sistemleri ilgilendiren bir hastalığın başlangıcı veya seyri sırasında ortaya çıkan baş ağrılarıdır. Bu grup ikincil baş ağrıları olarak adlandırır. Baş ağrısı olan hastanın değerlendirilmesinde ilk aşama dikkatli bir nörolojik muayene ve ağrının nitelikleri ( başlangıç yaşı, sıklığı, yeri gibi ) ile ilgili hastadan doğru ve yeterli temel bilgilerin alınmasıdır. Migren Nedir? Migren iyi huylu tekrarlayıcı ataklarla seyreden bir hastalıktır. Başlıca semptomu genellikle 4-72 saat süren baş ağrısıdır; Baş ağrısına kişinin atak sırasında normal işlevlerini zorlaştıran bulantı, kusma, ışık, ses ve kokudan rahatsız olma gibi semptomlar eşlik eder. Ataklar arasında hasta bütünüyle semptomsuzdur, yani günlük baş ağrıları migren değildir.

Gelişim BİM