Gönderiliyor...
Randevu Hattı +90 850 304 66 66
  • SOSYAL MEDYA

    BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ

    Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü, tıp ve teknolojideki yenilikler ile hızla gelişen ve buna paralel olarak teşhis ve tedavide iyi sonuçlar alınabilen bir bölümdür. Beyin ve omurilik dokularının eskiden çok fazla yapılamayan girişimleri, nöroradyolojik görüntüleme sistemlerinin mükemmelliği sayesinde tanınıp, doğru konumlandırılarak, ileri cerrahi teknoloji ve deneyim ile güvenle yapılmaktadır.

    beslenme sinir cerrahisiBilgisayarlı tomografi, magnetik rezonans, merkezi sinir sistemi anjiografileri hastalıkların doğası ve lokalizasyonu hakkında bilgiler vermektedir. Cerrahi mikroskoplar, navigasyon sistemleri, ultrasonik aspiratör, lazer, endoskopi ve radyoskopi gibi yeni yöntemler ile çok hassas ameliyatlar yapılabilmekte ve daha önce kalıcı bozukluk ya da ölümle sonuçlanan ameliyatlar artık olumlu sonuçlanmaktadır.  İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü bu yüksek teknolojileri bünyesinde bulundurmakta, tecrübeli kadroları ve ileri yoğun bakım hizmetleri ile beyin ve sinir cerrahisinde en üst düzeyde hizmet vermektedir.

    Omurga hastalıklarında özellikle bel-boyun ağrıları veya fıtıkları, omurilik kanal darlığı ve omurga tümörleri  tedavi edilebilmekte; dünyada gelişen yeni cerrahi yöntemlerden (açık-kapalı, mikrocerrahi, omurga vidalama gibi tespit işlemleri, lazer ve nükleoplasti minimal invazif yöntemlerle) hangisinin size daha uygun ve zararsız olacağı, tecrübeli ve konusunda deneyimli uzman kadromuz tarafından belirlenmekte ve uygulanmaktadır. Osteoporotik Omurga Kırıkları da Perkütan Omurga Desteklenmesi (Vertebraplasti – Kifoplasti) işlemleri  ile açık ameliyata gerek olmadan  ileri cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilmektedir..

    Çocuklarda beyin ve sinir cerrahisi ile ilgili doğumsal veya sonradan gelişen tüm hastalıkların her türlü tedavisi hastanemizde uygulanmaktadır.

    Çeşitli kazalara bağlı olarak gelişebilen her türlü travmanın (kafa travması, omurga travması vs.) hızlı tanı, teşhis ve bakımı acil servis ve yoğun bakım ünitesi ile birlikte 24 saat boyunca koordineli çalışan beyin ve sinir cerrahisi bölümü tarafından gerçekleştirilebilmektedir.

    Erişkin ve çocuklarda hidrosefali (kafada su toplanması), şant ve endoskopik ventrikülostomi ameliyatlarıyla tedavi edilebilmektedir. Periferik sinir hastalıkları, her türlü sinir tuzakları, basıları ve kesileri, transplantasyonları, sinir basısına bağlı ağrı ve uyuşmalar, çeşitli mikrocerrahi yöntemler( mikrovaskülerdekompresyon ) kullanılarak tedavi edilmektedir.

    Beyin ve Sinir Cerrahisi, Nöroloji ve Nöroradyoloji Bölümleri ile koordineli çalışarak nörolojik hastalıkların (epilepsi, damar tıkanıklığına bağlı inme-felç, titreme, yüz felci ve ağrısı, beyin kanamaları) ortak tanı ve teşhisini sağlamakta ve bu tür hastalıkların her türlü cerrahi ve medikal tedavisini gerçekleştirilmektedir.

    Bölüm Doktorlarımız
    Op. Dr. Doğan DEĞİRMENCİ
    Op. Dr. Doğan DEĞİRMENCİ
    Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı
    Op. Dr. Olgun KARAZİNCİR
    Op. Dr. Olgun KARAZİNCİR
    Beyin ve Sinir Cerrahisi
    HEMEN RANDEVU ALIN!